zondag 13 augustus 2006

Curaçao

Curaçao is een eiland in de Zuidelijke Caribische zee voor de kust van Venezuela. Met het onbewoonde eiland Klein Curaçao is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot oktober 2010 was het een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad en grootste plaast op het eiland is Willemstad, tevens de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen.

Zelf verbleef ik drie weken lang samen met een vriendin in het Floris Suite Hotel aan de Piscadera Baai. Het Floris Suite Hotel is ideaal gelegen aan de Zuid-west kant van Curaçao en biedt comfort en rust. Het mooie en indrukwekkende hotel, ontworpen door Jan de Bouvrie, heeft 72 suites, alleen met een rijk huiselijk gevoel. Omgeven door veel groen, ligt dit stijlvolle en exotische hotel vlakbij het privé strand Hook's Hut. Een strand waar je meteen verliefd op wordt.

Omdat ik destijds nog niet heel actief was met het maken van reisverslagen heb ik van dit verslag maar een fotoverslag gemaakt. Ook had ik nog geen spiegelreflex camera waardoor niet alle foto's even scherp zijn geworden, maar toch veel kijkplezier! :-)

Excursies e.d. wat we hebben gedaan op Curaçao: snorkelen bij Hook's Hut, Sunset Cruise met zeilschip 'De Insulinde', zwemmen met dolfijnen bij de Dolphin Academy, See Aquarium bezocht, Klein Curacao bezocht, door Punda en Otrabanda gelopen, Fort Nassau bezocht, op Playa Forti geweest, Salsa les gevolgd, naar Mambo Beach geweest, Jeep tour over het eiland gemaakt, Boka Pistol en Boka Sami bezocht, Christoffelberg beklommen, naar het flamingomeer geweest, Tugboat en rif snorkeltour gedaan, zeilen over het Spaanse water, we hebben gedoken via duikschool Atlantis, en meer...


Liefs Kiran

Floris Suite Hotel

Willemstad
Hook's Hut

Zwemmen met dolfijnen bij de Dolphin Academy
Mambo Beach
Krab op Hook's Hut
Stadsbus
Duiken bij Atlantis duikschool


Geen opmerkingen:

Een reactie posten