maandag 3 augustus 2009

Zuid-Afrika, Botswana, Zambia en Namibië

31 juli,- Truck dag

Vroeg in de ochtend vertrokken we verder Namibië in. We zouden naar een Rest Camp gaan waar we één nacht zouden verblijven en de volgende dag weer verder rijden richting Swakopmund. Het was een rit van een kleine vier uur, maar voor mijn gevoel duurde het dubbel zo lang. Wat een wegen. Of beter gezegd: geen wegen! Hobbels, bobbels, kuilen, gaten, zand, grind, alles wat je je maar kan bedenken. Het leek wel alsof ik in een achtbaan zat. Dus als snel hing ik samen met Muriel voorover in de bosjes en kwam ons heerlijke ontbijt er weer uit. 's Middags heb ik mijn gemak gehouden en heb ik wat bij geslapen, ik was goed beroerd. 's Avonds voelde ik me weer topfit en heb ik een ijskoude douche genomen. Balen, weer geen warm water. Morgenochtend rijden we verder naar Swakopmund.

1 augustus,- Swakopmund

's Ochtend vroeg vertrokken we richting Swakopmund. Onderweg stopten we even in de woestijn om even te genieten van de rust. Geen auto's, geen dieren, geen bomen, planten of struiken, geen vliegtuigen die je over hoort gaan, alleen het gekraak van mijn eigen schoenen over de stenen/grind. Je zou hier maar met pech met je auto komen te staan dacht ik nog, dan heb je echt een probleem. Want natuurlijk had ik ook geen bereik met mijn telefoon. Na een korte stop reden we weer verder naar ons verblijf voor de aankomende twee dagen. Eenmaal aangekomen geen tenten opzetten, maar hadden we heerlijk een ''luxe'' zes persoons bungalow met een douche en toilet. Dus 's nachts geen ''eind'' lopen om naar de wc te gaan en niet bang zijn dat je bijvoorbeeld een nijlpaard tegen komt. Samen met Hendrik, Muriel, Martijn en Sanne sliep ik in de bungalow. 's Avonds zijn we uit eten geweest bij een heerlijk restaurant midden in het stadje. Het stadje is trouwens puur gemaakt voor de toeristen, want daarbuiten kom je al snel langs de krottenwijken. Heel bizar om allemaal te zien. Morgen ga ik een dolfijnen boottocht maken. Er is een grote kans dat we dolfijnen zien, dus ik ben reuze benieuwd. Ik ga nu mijn vuile was wegbrengen naar de wasserette hier om de hoek van het bungalowpark. Drie kg wasgoed laten wassen en strijken kost drie euro, ideaal dus! Dan heb ik alles halverwege de reis lekker schoon terug. Dit was het weer even voor nu. Ik zal snel weer een nieuw verslag plaatsen.

 2 augustus,- Dolphin Cruise

Om 08:15 uur zouden we worden opgehaald voor de Dolphin Cruise. Maar we zijn in Afrika, dus de mensen hebben hier geen haast/stress. Als je iets te laat komt, geen probleem. Uiteindelijk werden we een half uur later pas opgepikt. Toen we bij de haven aankwamen lag de boot al klaar en hadden we een extra passagier aan boord, namelijk een zeerob! Heerlijk zat ze op het bankje te genieten in de zon. Het was dan ook een heel gedoe om haar weer van de boot af te krijgen, maar een lekker visje doet wonderen. Eenmaal de zeerob in zee, gassen wij ervan door voordat ze weer aan boord zit. Al snel zagen we pelikanen, wat een beesten. Ik wist niet dat ze echt zo groot waren, en mooi. Toen we verder voeren zagen we meerdere boten op één plek liggen, zouden daar dan de dolfijnen zijn? Yep, daar waren ze hoor. Ik was ook echt even vergeten hoe groot ze eigenlijk zijn. Op Curaçao heb ik er natuurlijk mee gezwommen maar die leken heel wat kleiner. En dit was ook wel tof om te zien, wilde dolfijnen vlak naast de boot. Op een strand verderop lagen kolonies zeerobben, het hele strand zag zwart. Je rook het ook best, maar wat zijn ze grappig. Ze lagen lekker te chillen op hun rug in het water of op het strand. Na afloop van de tocht kregen we heerlijke champagne en waren er allemaal lekkere hapjes klaargemaakt van allerlei soorten vis. Alleen zijn de oesters niet aan mij besteed. Het is gewoon een hap zout wat je zit te eten. Bah! 's Middags ben ik nog met Muriel, Martin en Sanne naar het Sea Aquarium geweest en zijn we heerlijk een terrasje wezen pakken.

 
3 augustus,- Truck Kapot


''Die trok se radiator het los gekom en di fan het hom vol gate geslaan, ag nee! Nog 'n dag op die pad'', aldus Theo. Vandaag zouden we gaan vertrekken richting de Sossusvlei, maar jammer genoeg gaat het feest niet door. De radiateur van de truck is kapot en dat gaat zeker een volle dag duren voordat het weer gemaakt is. Ik had geen verdere plannen gemaakt voor vandaag, want ik had er ook niet op gerekend dat we langer moesten blijven. Sandboarden, nee dat is niets voor mij.. het is puur zandhappen. Dus ja, wat zou ik gaan doen deze dag? Ik heb het mezelf maar makkelijk gemaakt en ben lekker het stadje in geweest, wat souvenirs gekocht en daarna met een boekje buiten gezeten in de zon, voor de bungalow. Vanavond gaan we eten in het Seafood restaurant aan het strand. Een restaurant wat er uitziet als heel gezellig en vooral heel lekker.

Liefs Kiran

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat je het zo fantastisch hebt en fijn dat je ons deelgenoot maakt. Je zult ongetwijfeld veel foto"s hebben. Willen we graag zien. Tot gauw

  Dikke kus
  John en Annelies

  PS. Kan ik mijn was brengen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Lievie!
  WAT LEUK, LEUK, LEUK!
  Ik wil alles horen wanneer je terug bent. Als ik het zo lees is het zo avontuurlijk maar ook weer zo lekker ontspannen. De natuur is zo mooi!!!!!!! Dat leuke hutjes
  gedoe zie ik al helemaal voor me !! dan is het zeker een luxe als je een bungalow hebt hihihi! MET WARM WATER!! Wijfie ik mis je!! als je terug bent krijg je een onwijs dikke knuffel van me!

  Heel veel plezier nog!!
  dikke kus
  love you

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heee Lieverd !

  Wat leuk dat je me een mailtje stuurt ! Wat super al die dingen die je al gedaan hebt egt vet hoor !!! HAHA ik moest zo lachen over de was wat je schreef , das geen geld 3 kg was gewassen en gestreken haha dat moeten ze hier ook doen , vind je niet !
  Dus je hebt het in iedergeval super naar je zin , nou echt leuk voor je ! Hoeveelste kwam je nou precies terug???

  NOu lieve schat geniet er nog maar lekker van en maak veel foto'tjes want ben benieuwd!
  Dikke kus van mij

  BeantwoordenVerwijderen