maandag 19 juli 2010

Argentinië en Brazilië

Zaterdag 17 juli: Ilha Bela Island

Zaterdagochtend om 09:30 uur vertrokken we vanuit Sao Paulo naar het vulkanisch eiland Ilha Bela. Ilha Bela is één van de grootste eilanden van Brazilië en het is voor 85% bedekt met tropisch regenwoud. Voordat we naar de veerpont vertrokken hebben we eerst bij de Starbucks, die tegenover het hotel in Sao Paolo zat nog een lekkere beker koffie gehaald. Daarna was het vijf uur bussen naar het eiland. Onderweg hebben we nog een korte stop gemaakt om even wat te eten. Uiteindelijk kwamen we rond 15:00 uur aan op Ilha Bela. We hebben hier een super mooi en kleurrijk appartement en het is vrij groot. Nadat we onze spullen hadden neergezet op de kamer en ons hadden omgekleed gingen we naar een nieuwe bar tegenover het hotel dat aan het strand gevestigd zit. Hier kregen we een heerlijk welkomstdrankje en hebben we verse garnalen gegeten. Ze waren echt super lekker. Na het eten zijn we richting ons appartement gegaan waar we nog lekker wat even hebben gedronken en hebben nagepraat. Ook heb ik meteen even mijn vuile was gewassen en een mooie waslijn gespannen in de kamer. Je moet een beetje creatief zijn als backpacker. Morgen gaan we een Jeep tocht over het eiland maken en hopelijk wordt het morgen (eindelijk) droog. We hebben op het moment veel miezer regen gehad.


Zondag 18 juli: jeep tocht Ihla Bela

Om 08:00 uur stonden we op en hebben we eerst gegeten. Elke ochtend eten we vers fruit, o.a. ananas, vers geperste sinaasappelsap en watermeloen. Dus verhongeren doe ik hier zeker niet. Om 09:30 uur kwam de Jeep voorrijden en reed ons naar het eerste strand toe. Het was vandaag droog dus dat was echt super. Om bij het strand te komen moesten we allemaal modderige wegen overbruggen. Maar onze 4x4 reed er zonder moeite doorheen. Aangekomen bij het eerste strand waren wij de enige daar en hadden we dus het hele strand voor ons zelf, wat een luxe. De zee was hier wel erg woest en het water was best koud. Maar het was een super mooie plek. Vanuit het strand zijn we terug gereden naar de 'bewoonde wereld' waar we in een restaurant aan zee nog wat hebben gegeten. Na het eten reden we even Down Town waar we nog wat winkeltjes hebben gekeken en wat boodschappen hebben gehaald. Om 18:00 uur kwamen we terug in ons appartement waar we hebben gedoucht en daarna uit eten zijn geweest in een restaurant hier in de buurt. Hier bestelden we een verse pizza. Alleen deze was twee keer zo groot als in Nederland. Dus never nooit dat ik deze op kreeg. Op de terug weg naar het appartement kwamen we nog een voetbalveld tegen waar Annelaura actief nog even voetbal heeft gespeeld met een Braziliaans meisje. Voor morgen hebben we nog niks gepland, dus we zien wel wat we gaan doen.Maandag 19 juli: winderig, máár droog

Vandaag hebben we een vrije en rustige dag ingepland. Het is droog maar wel winderig. Vanavond gaan we barbecueën bij het appartement, dus straks gaan we even boodschappen inslaan. Morgenochtend vertrekken we naar Paraty, daarna hebben we Ilha Grande, RIO DE JANEIRO én Buzios nog te gaan. Tot gauw, en bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes op mijn vorige reisverslagen.

Liefs vanuit Ilha Bela, Kiran.

4 opmerkingen:

 1. Hey meissie

  Ga je nu wennen aan die welkomst drankjes , of was deze niet zo "slokdarm verschroeiend"?
  Gelukkig dat het weer beter wordt , hopelijk blijft dat zo of wordt het nóg beter.
  Wat het eten betreft , dat klinkt ook prima zeg.
  Het uploaden van de foto is zo te zien niet gelukt , maar je maakt daar natuurlijk zoveel mogelijk foto's , we zijn er erg benieuwd naar.
  Geniet maar zoveel mogelijk daar , wij zullen hier voor goed weer voor je duimen.

  Groetjes HVJ XXXX
  Papa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey lieverd,
  wat fijn dat je daar zo geniet. Goed dat je veel fruit eet.
  Wat las ik, heb je verse garnalen gegeten, thuis moet je ze niet. ik had toch al gezegd, dat een garnalencocktail zo erg lekker is :)
  Wel lekker dat het droog is. Volgens internet moet het morgen in Parati ook mooi weer zijn.
  Meis, ik zal je nu ff gaan mailen.
  Voor morgen een goeie reis naar Parati.
  Veel liefs, dikke (K)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kier, nog even een superlaat berichtje.. Maare, wanneer vertrek je naar Rio de Janeiro? Ik ben zo benieuwd hoe je het gaat ervaren daar, het zal echt super zijn! Ik blijf je volgen meis...

  Liefs xx
  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kiran, wat fijn dat jullie nu mooi weer hebben. Geniet er maar lekker van want voor je het weet ben je weer thuis!

  Groetjes Mark

  BeantwoordenVerwijderen