Over mij

De beslissende vraag...

Mij wordt vaak gezegd, 'zou je dat wel doen, zo helemaal in je eentje? Het zou wel saai kunnen worden of gevaarlijk'. Oké duidelijk, niet alles kan, daar is iedereen het over eens. Maar dan nog een vraag: als je niet alleen wilt reizen, met wie dan wel? Ik raad je aan in dat geval je vriendenkring eens goed uit te pluizen. Wie komt er in aanmerking voor vier weken reizen (of langer) in een vreemd land. In hoeverre ben je bereid je eigen wensen bij te stellen en is jou vriend(in) dat? En wie zal deze prijs ervoor betalen? Wat is er van belang om je goed te kunnen ontspannen, om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken? Blijft je vriend(in) 's avonds graag op en drinkt hij of zij graag een drankje? Kan hij of zij goed tegen de kou of juist tegen de hitte en hoe zit het met het eten van exotisch voedsel? Het is belangrijk dat je eerlijk bent tegen elkaar. Maar heb je kriebels, ben je nieuwsgierig en kan je de verleiding haast niet weerstaan? Laat dan de gelegenheid niet voorbij gaan jezelf te ontdekken als een mens op wie je volledig kunt vertrouwen (Susi en Katja Piroué, 2006).

Dat is ook wat ik, Kiran Jongeneel, de afgelopen jaren heb gedaan. Met familie en vrienden heb ik mooie reizen gemaakt. Maar wilden niemand mee naar een bestemming waar ik zelf wel graag naar toe wilde, ook prima. Dan ging ik alleen op reis. Tijdens mijn MBO studie maakte ik mijn eerste verre reis naar de Nederlandse Antillen (2006). Het maken van een (verre) reis waarbij je veel van het land ziet vond ik zoveel mooier dan een 'stapvakantie' wat vele jongeren nog steeds doen. Geen feesten, veel alcohol en uitslapen op het strand voor mij, maar landen bezoeken waar de natuur overweldigend is en er veel dieren te bekennen zijn. Tijdens mijn HBO studie aan de Lerarenopleiding ben ik in de schoolvakanties veel blijven reizen. Ik heb een studiereis naar Kenia (2012) gemaakt wat een onvergetelijke ervaring was. Mijn voorkeur qua werelddeel gaat uit naar Afrika. Dit omdat de natuur zó divers is. Van moerasgebieden in Botswana, tot zandduinen in Namibië tot de drukte in de wereldstad Kaapstad. Ik heb ook een grote interesse in dieren en waar kan je nou beter dieren spotten dan in Afrika? Voor mijn eerste reis naar Afrika kocht ik een spiegelreflexcamera, een Canon EOS 1000D. Tijdens mijn reizen heb ik al zoveel plezier gehad van deze camera. Fotograferen vind ik een mooie en leuke hobby.

Op deze kleine en simpele weblog houd ik reisverslagen bij als ik op reis ben. Dit kunnen verre reizen zijn van een aantal weken, tot stedentrips van een paar dagen of zelfs een bijzondere dagtrip. Het idee om een reisweblog te beginnen kwam in 2006. Ik stuurde wat mailtjes tijdens mijn eerste verre reis naar het thuisfront. Als reacties kreeg ik, 'wat schrijf je leuk en informatief' en 'wat zijn je foto's mooi'. Vanaf dat moment ben ik reisverslagen gaan schrijven zodat familie, vrienden, collega's en geïnteresseerden mijn ervaringen kunnen lezen en bekijken. Ik vind het leuk om deze mooie herinneringen te delen en het schrijven van reisverslagen is voor mij een stukje ontspanning.

Ik wens je veel lees en kijkplezier toe op mijn weblog. Wie weet doe je ook nog leuke reisideeën op.

Kiran Jongeneel